2021 Plaj Trendi Hamile Mayo Önerileri

2021 Plaj Trendi Hamile Mayo Önerileri

Hamilelik döneminiz özellikle de yaz aylarına denk gelmişse, bunaltıcı sıcaktan kurtulmak ve serinlemek için yapılabilecek en iyi sporlardan biri, yüzmedir. Dolayısıyla havuz ya da denize girerken giyilecek mayonun seçiminde çok hassas davranılmalıdır. Mayo tercihi yaparken, kesiminin yan dikişlerden yani bel bölgesinden büzgülü ya da pileli olmasına dikkat edilmelidir. Hamile mayoları, karın bölgenizi sararak sıkmayacak şekilde ve rahat hareket etmenizi sağlayacak şekilde tasarlanır.

Mayo seçiminde sentetik olmayan kumaşlardan üretilen modeller tercih edilmelidir. Gebelikte vücut ısısı yükseldiği ve efor kapasitesi azaldığı için terleme artar. Pamuklu, cilde nefes aldıran Lohusam hamile giyim ürünlerinden mayo çeşitleri, anne adaylarını cilt mantarları ve genital mantar sorunundan koruyacaktır. Terlemeye bağlı olarak ciltte oluşabilecek sorunlardan kurtulmak için sık sık duş almak ve doktorun önerdiği kremleri kullanmak gerekir.

Hamilelikte Yüzmenin Faydaları

Yüzmenin hamilelik döneminde ne kadar yararlı bir spor olduğunu mutlaka hatırlatmak gerekir. Yüzme, gebelik döneminde hem anne adayı hem de bebek açısından oldukça faydalı bir spordur. Gebelik döneminde yüzmenin faydaları ise şu şekildedir:

  • Anne adayları yüzdüğünde, bebeğinin ağırlığını omurgasında daha az hisseder. Bu da sırt ağrılarının azalmasını sağlar.
  • Hamilelikle birlikte şekilsiz kilo almak, anne adaylarının en büyük sorunlarından biridir. Yüzme, vücudun şekillenmesini sağlayan bir spor olduğundan, anne adaylarının bu konudaki korkularını minimuma indirir.
  • Su yüzeyinin vücuda masaj yapma özelliği sayesinde yüzmek, insanları rahatlatan ve stresini azaltan sporlardan biridir. Anne adaylarının stresini azaltarak onlara daha keyifli bir hamilelik süreci vaad eden yüzme ile stres sorunundan kurtulabilirsiniz.
  • Yüzme, bu dönemde kişinin psikolojik olarak rahatlamış hissetmesi açısından da oldukça faydalıdır. Çünkü suyun üzerinde bebeğiyle birlikte ilerlediğini hisseden anne adayı, bu durumdan hoşlanır. Bu da kendisini arınmış hissetmesini beraberinde getirir. Arınmışlık hissi, psikolojik açıdan son derece olumlu bir etkiye sahiptir.
  • Yüzme aynı zamanda hamilelikte sıkça yaşanan ödem ve şişkinlik sorunlarını minimize eder.

Hamilelikte Mayo Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Hamileyken plajlarda şıklığınızla göz kamaştırmak için tercih edebileceğiniz ilk seçeneklerden biri; hamile mayo modelleridir. Bunun farkında olan markalar, her yıl yaz sezonunda ürün yelpazelerine hamile kadınlar için birbirinden şık ve rahat mayolar ekler. Lohusam’ın hamileler için özel kumaşlardan üretilmiş mayo modellerini pareo ve bandanalar ile tamamlayarak, plajda şıklığınızla göz kamaştırabilirsiniz.

İdeal bu seçenekteki mayolarda, anne adayı kendini hem rahat hem de şık hisseder. Giyilen mayo, ne çok sıkı olmalı ne de çuval gibi bol durmalıdır. Hamileyken artan vücut ısınıza bir de sıcak havanın ekleneceği de mutlaka dikkate alınmalıdır. Bedeninizi rahatsız etmeden kavrayan bir kumaş tercihinde bulunarak mayonuzun sizi terletmesinin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca çabuk kuruma özelliğine sahip bir kumaş türü seçerek uzun süre ıslak kalmamanız, sağlık açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu çeşit mayo modelleri arasından tercih yaparken;

  • İçindeyken kolay ve rahat hareket edebildiğiniz,
  • Vücudunuzu rahatsız edecek kadar sıkı sarmayan,
  • Kendinizi hem güvende hem de şık hissedebileceğiniz,
  • Pratik ve kullanışlı,
  • Esnek ancak destekleyici bir model olmasına özen göstermeniz yeterli olacaktır. Tüm bu özelliklere sahip olan Lohusam hamile mayo ve pareo modellerini tercih ederek, plajdaki en şık anne adayı siz olabilirsiniz.

Hamileler için Mayo Önerileri

Hamile mayo ve plaj giyimi ürünlerinden Lohusam hamile pareo, mayo ve bandana gibi parçalar, anne adayını hem rahat hem de şık hissettirecek giyim ve aksesuar ürünleridir. Bu sayede yüzme kıyafeti seçiminde konfor ve zarafet arayan anne adaylarının, tüm istekleri karşılanır. Ayrıca tüm parçalar için her zevke ve ihtiyaca hitap eden modelleri kolayca bulmak da mümkündür.

Hamilelik süresince hem rahatlığı hem de şıklığı elden bırakmak istemeyen anne adayları için mayo çeşitleri, şu şekilde sıralanır:

1. Tankini Mayo

İki parçadan oluşan mayolara, “tankini” adı verilir. Tankiniler, özellikle son yıllarda plaj modasına yön veren tasarımlardan biri olmuştur. Eğer hamileliğiniz yaz aylarına denk geliyorsa; denize veya havuza girerken hamile mayo modeli olarak tankini giymeyi tercih edebilirsiniz. Özellikle seçiminizi tankini modellerinin göğüs kısmı balenli olanlarından yana yaparak; hamilelikle birlikte büyüyen göğüslerinizin rahat hissetmesini sağlayabilirsiniz.

2. Yüzücü Mayosu

Hamilelik sürecinde kendinizi içerisinde en rahat hissedeceğiniz mayolar, şüphesiz ki spor modeller olacaktır. Spor hamile mayo çeşitleri denince ilk akla gelen yüzücü mayolarının, hem kumaşları çok esnek hem de dayanıklılıkları oldukça fazladır. Dolayısıyla hamileyken yüzme ile yakından ilgilenecekseniz; kendinize rahatlığı sayesinde size yüzmeyi daha da sevdirecek yüzücü mayolarından birini satın almalısınız.

Yüzücü mayolarını, doğumdan sonraki lohusalık sürecinde fazla kilolarınızı verene kadar giyebilirsiniz. Ayrıca yanları kuşaklı ya da bağlama yeri olan bir model tercih ederek, fazla kilolarınızdan kurtulduktan sonra da yüzücü mayonuzu giymeye devam edebilirsiniz.

3. Bikini

Genellikle hamilelikte bikini giymenin görsel açıdan kötü durduğuna dair bir görüş vardır. Fakat bu konuda, sağlık açısından tam tersi bir durum söz konusudur. Bunun yanı sıra hamile bikinilerinde birbirinden şık tasarımlı geniş bir ürün yelpazesi mevcuttur. Böylece bikini tercih ederek düşünülenin aksine güzel görünebilir, hem bebeğiniz hem de siz rahat hissedebilirsiniz.

Dilerseniz, hamileliğin ilk dönemlerinde kendi bikinilerinizi giymeye devam edebilirsiniz. Fakat karnınız büyümeye başladıktan sonra, göğsünüzü taşıyacak bir bikini modeli tercih etmelisiniz. Üstü üçgen olan modeller göğüslerinizi taşıyamayacağından, zorlanmanıza sebep olabilir. Üst kısmı balenli ve içi destekli, alt kısmı ise etekli ya da şortlu bir bikini modeli seçerek, rahat edebilirsiniz.

4. Etekli Hamile Mayosu

Plajda sizi rahat ettirecek bir diğer model, etekli hamile mayosudur. Bu tasarımın tek parça olanları olduğu gibi etek ve üst kısmı ayrı olanları da bulunur. Tek parça modeller, halk arasında “elbiseli hamile mayosu” olarak da bilinir. Etekli mayoyla bebeğiniz karnınızda rahatlığın keyfini yaşarken, siz de denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

5. Destekli Hamile Mayosu

Herkesin bildiği gibi rahat bir şekilde yüzemedikten sonra plajda güzel görünmenin adeta hiçbir anlamı kalmaz. Bu yüzden mayo veya bikini seçimi yaparken, destekli bir model tercih etmek çok önemlidir. Destekli mayolar, büyüyen göğüslerinizin ağırlığı açısından oldukça konfor sağlar.

6. Straplez Hamile Mayosu

Straplez hamile mayo modelleri plajda çok şık görünmenizi sağlasa da, yüzme sırasında sunduğu rahatlık açısından aynı şeyi söylemek pek mümkün değildir. Ayrıca straplez mayo modeli karnınızı tamamen kapattığından, kilo almaya başladıktan sonra göbeğinizi sıkmaya başlayabilir. Bu nedenle straplez modelleri, yalnızca hamileliğinin ilk dönemlerinde tercih etmeniz tavsiye edilir.

7. Şortlu Hamile Mayosu

Hamileliğiniz boyunca şortlu mayolarla dilediğiniz gibi yüzebilirsiniz. Vücudunuzu sıkmayan ve rahatsızlık hissi vermeyen şortlu hamile mayosunu, hamileliğin ilerleyen dönemlerinde de rahatlıkla giymeniz mümkündür. Tatile çıkacağınız zaman şortlu bir model tercih etmek isterseniz, seçiminizi askılı ve balenli bir modelden yana yaparak mayonuza konfor katabilirsiniz.

8. Büyük Beden Hamile Mayosu

Bulmakta en çok zorlanılan bu çeşit mayo modeli ise büyük beden olanlardır. Bu mayoları, tamamen bikini ya da mayo üreten firmalarda ve ünlü markaların online sitelerinde bulmanız mümkündür. Model seçiminde dikkat etmeniz gereken şey ise, bebeğinizin ve kendinizin sağlığını riske atmayacak konforlu bir model olmasıdır. Ayrıca alacağınız tüm bikini ya da mayoların antibakteriyel ürünler olmasına dikkat etmeniz çok önemlidir.

Bir önceki yazımıza  https://lohusam.com/blog/icerik/anne-bebek-arasindaki-iletisim-nasil-olmalidir linkinden ulaşabilirsiniz.