Hafta Hafta Hami̇leli̇k (Gebeli̇k): Hami̇leli̇kte 33. Hafta

HAFTA HAFTA HAMİLELİK (GEBELİK): HAMİLELİKTE 33. HAFTA

Sevgili Anne Merhaba ?

Gebeliğin 33. Haftasına Hoş Geldin!

Size derin bir nefes almanızı ve rahatlamanızı söyleyeceğiz, ancak 33 haftalık hamile olan birinin bunu yapabilmesi muhtemelen zor. Diğer belirtilerinizde artış  hissedebileceğinizden, muhtemelen hiç rahat değilsiniz. Ama büyük ihtimalle bebeğinizle tanışmaktan büyük heyecan duyuyorsunuz

Gebeliğin 33. haftası hastane çantanızı hazırlamaya başlamanın tam zamanıdır. Ayrıca doğum sonrası bakımı yazılarını okumak ve anne bakım malzemeleriyle doğum çantanızı stoklamak isteyebilirsiniz. (Hastane de bu malzemelerden çok fazla olacaktır, bu yüzden bir şeyi gözden kaçırırsanız endişelenmenize gerek yok.) Elbette, daha bir ay boyunca bebeği göremeyeceksiniz, ancak erken bir sürpriz olursa, hangi lohusa pijamayı paketleyeceğiniz veya hangi emzirme sütyenini alacağınız gibi konuları en azından düşünmeniz gerekmeyecektir.

33 Haftada Bebek Ne Kadar Büyük?

Hamileliğin 33. haftasında, bebek kereviz başı kadar büyüktür. Yaklaşık 4.2 kilo ağırlığındadır.

33 Hafta Hamile Kaç Ay Eder?

33 hafta Hamilelik 7 ay ve yaklaşık bir haftalık hamile.

33 HAFTA HAZIR Belirtiler

33 hafta hamile belirtileri?

İşte bu hafta muhtemelen hissettiğin şey.

Rahatsızlık!

Aşırı Sıcaklama.

Sıcak bir anne olacaksın çünkü metabolik hızın çatıdan geçiyor.

Baş ağrısı.

33. haftadaki hormon dalgalanmaları baş ağrısına neden olabilir. Bu yüzden stres ya da dehidratasyon yapabilir, bu yüzden rahatlamaya ve bol su içmeye çalışın.

Unutkanlık ve sakarlık.

Bu aynı zamanda “bebek beyni” olarak da bilinen kanıtlanmamış bir fenomendir. Unutkanlığınız, fizyolojik değişikliklerden dolayı daha az olabilir ve iki aydan kısa sürede bir bebek beklemenin stresinden ve endişesinden dolayı daha fazla olabilir.