Hami̇leli̇kte Ayakkabi Seçi̇mi̇

HAMİLELİKTE AYAKKABI SEÇİMİ

Hamilelikte Ayakkabı Seçiminin Püf Noktaları

Hamilelik gibi özel gelişen dokuz aylık süreçte tüm vücut hormonları ve uzuvları olması gerektiği şekilde normal olarak gelişir. Ayaklarda bu gelişime fazlasıyla uyum gösterir ve bir hayli şişerler.

Özellikle Hamileliğin son dönemlerine doğru hormonal değişimlere sebebi ile ödemler  ve kilo artışı sonucu ayaklara binen yükün ağırlığı artış gösterdiğinden ayaklar şişerde de şişer.

Tamda bu dönemlerde yanlış kullanılan ayakkabı modelleri ayakları çok daha kötü bir duruma sokabilir. Yanlış seçilen ayakkabılar yüzünden bel, kalça kısımları üzerindeki denge düzenini bozarak çeşitli vücut ağrılarına neden olur.

Daha ağrısız bir vücut ve çok daha sağlıklı bir hamilelik dönemi için mutlaka ayağınıza uyum sağlayacak türden ortopedik ve ayaklarınızı sıkmayacak türden, özellikle yumuşak kumaşlardan tasarlanmış ayakkabı modelleri tercih edilmelidir.

Sizlerde hamilelik gibi çok özel bu sürece girdiyseniz mutlaka ayak sağlığınızı koruyacak ve şıklığınızı bu özel dönemde devam ettirecek çok özel modellere sahip olabilirsiniz.  Seçtiğiniz ayakkabılarda estetik bir görüntüye sahip olmasına ve rahatlığına dikkat edin almadan önce mutlaka deneyerek birkaç adım atarak rahatlığını test edin derim.

Hamilelik dönemlerinde ne fazla tercih edilen ayakkabı modellerinin başında spor ayakkabı modelleri gelir. Hem rahat, hem konforlu hem de bir o kadar hamilelik dönemlerine ayak uyduracak türden vücut ağırlığını dengeleyecek türden ortopedik yanları bulunmaktadır. 2017 spor ayakkabı modelleri hamile bayanlar için çok daha özel modellere koleksiyonlarında yer verdi.

Hamilelik döneminde topuklu ayakkabı kullanımından mutlaka kaçınmak gereklidir. Özellikle 5 cm geçen topuklu ayakkabılar kesinlikle tercih edilmemelidir. Normal yaşantısına devam eden insanlar bile topuklu ayakkabılar ile zor yürürken hamilelik döneminde iki canlı iken bu ayakkabıları kullanmak adeta çılgın olacaktır.

Ayakkabı seçiminde hamilelik boyunca rahat edeceğiniz gibi tabanının yumuşak ve kaliteli malzemeden üretilmiş olmasına; dikkat etmeniz

Hamilelik döneminde seçmiş olduğunuz ayakkabı modellerinde pratik kullanım özelliği de önemlidir. Özellikle bağcıklı ayakkabı modellerinden mutlaka kaçınılmalıdır.