Lohusalık Dönemi Rahat Giyim İçin 5 Püf Nokta

Lohusalık Dönemi Rahat Giyim İçin 5 Püf Nokta

Hamilelik esnasında kadının vücudunda birçok değişiklik yaşanır. Doğum yapıldıktan sonra vücudun eski haline dönmesi için geçen süreye lohusalık dönemi denir. Yaklaşık olarak 6 hafta sürdüğü söylenebilir. Lohusalık döneminde birkaç komplikasyon gelişebilir. Bu nedenle annenin çok fazla hareket etmemesi, ağır eşyalar kaldırmaması ve bol bol dinlenmesi gerekir. Tıpkı bir yenilenme yaşayan annenin bu süreci destekleyici rahat kıyafetler giymesi önerilir. Normal veya sezaryen doğum yapan anne, dikiş yerlerini sıkmayacak lohusa dönemi rahat giyim kıyafetlerinden tercih etmelidir. Özellikle alt beden kıyafetlerin esneyen kumaştan olması gerekir. Bununla birlikte bebeği emziren annenin emzirme sutyeni ve iç çamaşırları da dikişsiz seçilir. Çoğu annenin endişeli ve stresli olabildiği lohusalık döneminde, lohusalık depresyonuna yer vermemek için eşin ve aile üyelerinin desteği önemlidir. Yeni doğan yapan kişinin yakınları, anneyi görüntüsü veya aldığı kilolar sebebiyle eleştirmemeli, ona destek olmalıdır.

1.Dikişsiz ve Sıkmayan İç Çamaşırlar / Emzirme Sütyenleri

Lohusalık dönemi kadın için yeterince hassastır. Kaliteli olmayan ve rahatsız iç çamaşırlarla daha da zorlu hale getirmeye gerek yoktur. Lohusa annenin iç çamaşırı seçiminde özenli olması geçirdiği süreci kolaylaştıracaktır. Hamile veya yeni doğum yapmış annelerin cildi normalden hassas olabilir.

Tüm gün giyilen iç çamaşırları ve emzirme sutyeni kaliteli malzemeden yapılmış olmalıdır. Sentetik, naylon ve polyester çamaşırlar doğal ürünler değildir. Giyen kişide terleme, koku ve pişiğe sebep olabilir. Bunun yerine lohusa iç çamaşları %100 pamuk, bambu veya viskon malzemeden üretilmesine dikkat edilmelidir. Renkli iç çamaşırlar kimyasal madde içerebileceğinden, anneler seçimlerini beyaz ve ten rengi gibi düz renklerden yana kullanılmalıdır. Bununla birlikte, hamile iç giyim kategorisindeki ürünlerden karın ve çevresini sıkmayan yüksek bel çamaşırlar anneye rahat hareket alanı sağlar.

Anneler bebeklerini emzirdikleri dönem boyunca emzirme sütyeni takmayı tercih edebilir. Çamaşırları çıkarmadan bebeği emme imkanı sağlayan bu sutyenler, ön cepkene sahiptir. Genellikle yumuşak kumaştan üretilen ve telsiz olan sutyenler rahatça giyilebilir. Hamilelik döneminde kilo alan veya lohusalık döneminde şişkinliği fazla olan annelerin, iç çamaşır ve emzirme sutyenlerini esnek kumaştan seçmeleri önemlidir. Bu sayede hem rahat bir giyim hem de uzun dönemde kullanılabilecek kıyafetler elde edilir.

2.Sıkmayan Rahat Kıyafetler

Her bünyede farklı etkilerle kendini gösteren lohusalık dönemi, annenin en rahat etmesi gereken dönemdir. Vücudundaki değişikliklerle, doğum sonrası komplikasyonlarla ve yeni anne olmanın heyecanıyla uğraşırken, bedenini sıkan ve onu rahatsız eden kıyafetler anneyi huzursuz edecektir.

Esnek taytlar, bol tunikler, rahat eşofman takımları ziyaretçilerin geleceği veya dışarı çıkılacağı günlerde giymek için idealdir. Lohusalık döneminde dış görünümden ve güzellikten ziyade annenin rahatı önemsenmelidir. Anneye kıyafet üzerinden eleştiri yapılmaması ince ve kibar bir davranış olacaktır.

Benzer şekilde, lohusalık döneminin çoğunu evde geçiren anne, lohusa dönemi rahat giyim için lohusa pijama takımlarını tercih edebilir. Yazlık, baharlık ve kışlık olmak üzere her mevsimde giyebilir. 3’lü veya 4’lü lohusa setlerinin içinde pijama takımı, lohusa gecelik ve sabahlık vardır. Çok üşüyen anneler, bol ve rahat hırkaları tercih edebilir, ayaklarını soğuktan korumak içinse terlik giyebilir.

Eğer siz de lohusa dönemi rahat giyim için pijama takımlarını tercih edenlerdenseniz; şıklığınız ve güzelliğiniz hakkında endişe etmenize gerek olmadığını söyleyelim. Lohusam.com üzerinden birbirinden şık ve rahat pijama takılarını sipariş ederek ziyaretçilerinizi en rahat ve aynı zamanda şık halinizle karşılayabilirsiniz.

3.Lohusa Dönemi Rahat Giyim İçin Kaliteli Kumaş Seçimi

Kıyafetlerden ve iç çamaşırlardan kaynaklanan ter, kaşıntı ve pişik problemleri lohusa döneminin problemlerinden biridir. Rahat giyim için kıyafet seçerken kaliteli kumaşlardan tercih yapmak bu problemi çözer. Piyasada bulunan ucuz lohusa kıyafetleri fiyat açısından kar sağlasa da kaliteli kumaşlardan üretilmediyse anneye rahatsızlık verir. Bambu, %100 pamuk ve viskon kumaşlar diğerlerine kıyasla biraz daha maliyetli olsa da uzun dönemli olarak kullanabileceğiniz kaliteli kumaşlardır. İç çamaşırlarda ve sutyen seçimlerinde yapılması önerilen kaliteli kumaş seçimi pijama takımları ve dış giyim için de geçerlidir.

Kaliteli kumaşların birçoğu esnek yapıya sahiptir. Lohusa dönemi kıyafetlerinde yapacağınız kaliteli kumaş seçimi rahatlığı da beraberinde getirecektir. Bu dönemin bebek için yapılan harcamaların fazla olduğu bir dönem olduğunu biliyoruz; ancak annenin rahatını düşünmeden edemeyiz. Bu nedenle kaliteli kumaştan üretilmiş iç çamaşırı, pijama takımı ve kıyafetlere ödeyeceğiniz miktarın karşılığını fazlasıyla alacağınızı söylemek gerek. Dilerseniz kıyafet seçimlerinizi oversize veya bol bedenlerden yana kullanabilir ve her zaman giyebilirsiniz.

4.Lohusa Dönemi Rahat Giyim ile Uzun Ömürlü Seçimler

Lohusa dönemindeki birçok anne fazla kilo ve ödemden şikayetçidir. Sonrasında zayıflama isteği ve planı olan anneler bu dönemde giyim için fazla para harcamak istemez. Bu gayet normal ve anlaşılabilir bir durum olsa da planlanan kilo verme süreci sanıldığından daha uzun sürebilir. Doğum yapan annenin kendini toparlaması, fiziksel ve ruhsal olarak iyileşmesi farklı zamanlarda gerçekleşebilir. Hızlı kilo vermek adına yapılan ağır egzersizler ve düzensiz beslenmeler hem anne hem bebek için sağlıklı değildir. Eğer siz de bu konulardan dolayı kendinizi üzen bir anneyseniz, kendi görüntünüzden korkmak yerine aynalarla barışmalı; yaşadığınız sürecin çok doğal olduğunu kabul etmelisiniz. Unutmayın ki dünyaya çok güzel bir evlat getirdiniz ve vücudunuz uzun aylar boyunca yaşadığı değişikliklere alışmaya çalışıyor.

Lohusa dönemi rahat giyim için yapacağınız harcamaların bir yatırıma dönüşmesini istiyorsanız; uzun ömürlü seçimler yapabilirsiniz. Örneğin tunikler, elbiseler, taytlar ve lohusa gecelik takımları kilo alıp verseniz de her zaman giyebileceğiniz parçalardandır. Rahat giyim için satın alınan bol ve esnek kıyafetlerin bir avantajı da budur: ekstrem bir durum olmadığı sürece uzun ömürlü kullanılabilir. Bununla birlikte, lohusa dönemi için aldığınız kıyafetler bir zaman sonra size olmuyorsa; kıyafetlerinizi diğer anne adaylarıyla paylaşmayı deneyebilirsiniz.

5.Lohusa Dönemi Rahat Giyim ile Enerjinizi Yüksek Tutun

Lohusa depresyonuna girmemek için anne adayının morali yüksek tutulmalı ve psikolojik ihtiyaçları karşılanmalıdır. Özellikle ilk defa anne olan bireyler, çocuğuna nasıl bakacağı ve onu nasıl yetiştireceği konusunda endişelere sahiptir. Bununla birlikte kilo aldığı için güzel olmadığını düşünen birçok anne bulunur. Tüm bu endişe ve düşünceler normal olsa da uzun sürdüğü takdirde anneyi de bebeği de yıpratır. Annenin moralini yüksek tutmak için eşinin, ailesinin ve sevdiklerinin desteği büyük önem taşır. Lohusa ve hamile kadınlarla beraber kaliteli bebek ürünlerine de yer veren Lohusam.com‘u ziyaret edebilirsiniz.

Lohusa dönemi rahat giyim için ister mağazadan ister internet sitesinden alışveriş yapın, size pozitif enerji verecek parçaları seçin. En sevdiğiniz renkleri ve desenleri giyeceğiniz iç çamaşırında veya pijama takılarında tercih edin. Sizi mutlu edecek kıyafetler giyerek ayna karşısına daha çok geçebilir ve süreçle daha kolay barışabilirsiniz. Dilerseniz anne-bebek kombinlerine göz atabilir; çocuğunuzla uyumlu kıyafetler giyerek enerjinizi yükseltebilirsiniz. Unutmayın ki, yeni doğum yapmış bir anne olarak da çok güzelsiniz. Çevrenizdeki eleştirilere kulak asmaktansa odak noktanızı kendinizi iyi hissedeceğiniz şeylere ve bebeğinize çekebilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://lohusam.com/blog/icerik/anne-adaylarinin-bilmesi-gereken-7-nokta linkinden ulaşabilirsiniz.