Mutlaka Edinmeniz Gereken Bebek Ürünleri

Mutlaka Edinmeniz Gereken Bebek Ürünleri

Her yeni anne, bebeği için dünyaları almak ister. Hele ki ilk bebeğini kucağına alacak anneler, bebekleri için her şeyin tastamam olmasını ister. Bu konuda piyasada çok sayıda bebek ürünü yer alır, fakat bunlardan bazıları tam anlamıyla hayat kurtarıcıdır. Eğer yeni bebek sahibi olacaksanız ve bebek büyütme sürecinde daha kolay adımlar ile ilerlemek istiyorsanız, vazgeçilmeziniz olacak ürünler ile tanışma vaktiniz geldi! Bebeğinizi büyütme konusunda sıkıntı yaşamak istememeniz gibi bebeğinizin konforu için en rahat ürünleri tercih etmeniz elbette ki doğal. İşte, her ailenin muhakkak edinmesi gereken bebek ürünleri…

Emzirme Yastığı

Emzirme yastığını her yerde duysanız da eğer yeni anne olacaksanız, en yakın arkadaşınız olacağından haberiniz yoktur. Bebeğin süt emmesi işlemi sırasında anneler bebekleri için doğru emme pozisyonunu bulmalıdır. Bu sebeple başta emzirme yastığı olmak üzere birçok emzirme ürünü mevcuttur. Aksi halde süt, bebeğin genzine kaçabilir, kusabilir ve boğulma tehlikesi ile karşı karşıya gelebilir. Emzirme yastığı bebeğin başını ve poposunu destekleyerek, emzirme anı için en uygun pozisyonu sağlar. Bu yastık, yalnızca bebek için değil, annenin konforu için de kolaylık tanır. Öne eğilmek zorunda kalan anne bir süre sonra bel, sırt ağrıları çekebilir. Ayrıca bebeğine destek sağladığı için kol kasları yorulur. Bu nedenler göz önüne alınınca emzirme yastığı her ikisi için de gerekiyor.

Bebek Bakım Çantası

Bebek bakım çantası, kesinlikle sıradan bir çanta olamayacak kadar fazla kapasiteye sahip olmalıdır. İçerisine hiç abartısız bir bebeğin ihtiyaç duyacağı her türlü malzeme ve her birinin yedeğinin olması gereken bebek bakım çantası, özellikle bebek yeni dünyaya geldiği zamanlarda tam bir cankurtaran görevi görüyor. Bebek bakım çantası, bir yere seyahat edildiğinde ya da yalnızca 1 saatliğine misafirliğe gidildiğinde bile gereklidir. İçerisine bebek bezi, yedek kıyafet, alt alma malzemeleri, biberon, mama vb. daha çok şey alması gereken bu çantalar, çok gözlü ve iç hacmi epey büyük olarak satılır. Her anne bir tane bebek bakım çantası almalı!

Temassız Ateş Ölçer

Temassız ateş ölçer, çok sık rahatsızlanan ve vücut dirençleri henüz yeni doğdukları için çok güçlü olmayan bebekler için muhakkak edinilmesi gereken bir şey! Bu alet, yalnızca bebeklik dönemi için değil, ilerleyen dönemlerde de mutlaka gerekecek türden bir cihaz olmaktadır. Özellikle ateş ölçme esnasında bebeğinizin rahatını bozmamak ve korkutmamak istiyorsanız, uzaktan ateş ölçer ile sorunlarınızı çözdünüz demektir. Temassız ateş ölçeri kullanmanın bir diğer yararı ise ateş ölçeri hijyenik olmayan bir biçimde bebeğinizin ağzına yerleştirmek başka hastalıklara davetiye çıkaracaktır. Temas olmadan ateş ölçmeye yarayan bu cihaz ile isteklerinizin tam karşılığını alabilmeniz çok kolay olacak! Bu cihaz yalnızca bebeğiniz için değil, tüm ev halkı için!

Bebek Alt Açma Seti

Bebek alt açma seti, bebeğin altını değiştirme esnasında etrafın kirlenmemesi için gerekli bir üründür. Alt açma seti, bebek sahibi olanlar için muazzam bir üründür. Bilindiği üzere bebeklerin nerede, ne zaman, ne yapacağı asla belli olmuyor. Durum böyle olunca da alt değiştirme ihtiyacı olduğunda her yeri hazır hale getirmek gerekiyor. Alt değiştirme setini nereye sererseniz, bebeğinizin altını değiştirebilirsiniz. Alt değiştirme setleri bebeğinizin vücuduna göre şekil alan yumuşak ürünlerdir. Bu sebeple bebeğinizin altını değiştirirken bebeğinizi zorlamadan kolayca bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bebek Temizleme Pamuğu

Bebek alt açma takımı her ailenin edinmesi gereken bir bebek ürünüdür. %100 pamuktan oluşan bir bebek alt açma seti bebeğiniz için daha sağlıklı olacaktır. Islak pamuk mendil olan bebek temizleme pamuğu, bebeğin temizliği esnasında katkı maddesi olmayan ürünlerden destek almayı sağlar. Özellikle göz çapağını temizleme, yemek sonrası el-ağız silme, kulak temizleme, burun temizleme gibi konularda bebek temizleme pamuğu en iyi yardımcınız olmaya aday olacaktır. Her annenin bebek bakım çantasında bebek temizleme pamuğu yer almalı! Bebek temizleme pamuğunu çoklu paketler halinde satın alarak, uzun süre kullanabilirsiniz.

Beşik Bariyeri

Beşik bariyeri, bebeğin güvenliği için kesinlikle gerekli bir aparattır. Üstelik bebeğin her aşamasında gerekiyor. Bebek dünyaya ilk geldiğinde savunmasızdır ve rahatlıkla olası kazalara sebebiyet verebilir. Bunların en basiti ise beşikte uyurken aşağıya düşmesidir. Bu durum, asla istenilen bir şey olmaz. Bu nedenle bebek beşiğinin kenarlarına güvenlik amacı ile takılan bariyerlerden yardım alınmalıdır. Bariyer, bebek yeni doğduğunda takıldığı gibi daha sonrası için de takılmalıdır. Emeklemeyi öğrenen bebekler, özellikle geceleri yataklarından kaçarak evi gezmek isteyebilir. Tek başlarına olacakları için bu durum çeşitli tehlikeler barındırabilir. Bu yüzden bebeğiniz büyüdükten sonra da bir süre beşik bariyeri kullanarak bebeğinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz. 

Ev Tipi Ana Kucağı

Ev tipi ana kucağı, bebeğinizin anne kucağında gibi hissetmesini ve sizin de birazcık soluklanmanızı sağlayacak yegane mucize alettir. Evin herhangi bir köşesine koyulabilecek kadar portatif olan ev tipi ana kucağı, hem sabit durabiliyor hem de sanki bebeğinizi pışpışlıyor gibi bir his vererek sallanıyor. Bu da bebeğin anne kucağında hissetmesine neden oluyor. Ev tipi ana kucağı yalnızca uyku vakti için değil, bebeğin ağlamadan durması için de birebir. Bebek burada başucundaki dönenceler ile oynayabilir ya da çizgi film izleyebilir. Siz yalnızca yapmanız gereken işlemleri yapabilirsiniz. Ev tipi ana kucağı bebeğinize göz kulak olacaktır.

Dönence

Dönence, edinmeniz gereken bebek ürünleri arasında olmazsa olmaz denilebilir. Bebeğinizin ilk oyuncağı olarak da anılabilen dönence, bebeğinizin en tatlı rüyalara dalmasına büyük yardımcı olacaktır. Dönenceler, renkli oyuncakların ipten sarkıtılması desek yalan olmaz. Çoğu dönencenin ses ve ışık özelliği de bulunur. Sevimli hayvanlar, yıldızlar, arabalar dönencenin oyuncakları olabilir. Dönenceyi bebeğinizin nelere ilgi duyduğunu tespit ederek oluşturabilirsiniz. Tabii ilk önce dikkatini tek noktaya verebilmesi ve aynı zamanda da cisimleri merak etmesini desteklemek için kendi seçtiğiniz bir dönence satın alabilirsiniz. Dönence, beşiğin, ev tipi anne kucağının tepesinde yer alır. Bebek yattıktan sonra dönenceyi görür ve oyun oynamaya başlar. Bu hoşuna gittiği için eğer ağlıyorsa susacaktır ve dakikalar içerisinde uykuya dalacaktır. Bu yüzden dönence en sevilen bebek ürünleri arasında yer alıyor.

Bebek Telsizi

Bebek telsizi, kesinlikle gelişen teknolojinin bebekler ve ebeveynlerine en iyi hediyesi olabilir. Bebeğinizin diğer odada neler yaptığını merak ediyor ve eğer uyandığında onu duyamayacağınızı düşünüyorsanız, bebek telsizi kesinlikle edinmeniz gereken ürünlerden birisi. İki tane olarak satılan bebek telsizinin bir tanesi bebeğin yanında diğer ise anne ya da babanın yanında duruyor. Bebek ağladığında, uyandığında ya da herhangi bir tehlike ile karşı karşıya kaldığında telsiz üzerinden onu duyarak yanına gidebilirsiniz. Özellikle büyük eve sahip olan aileler için ve uykusu ağır olanlar için bebek telsizi vazgeçilmez gibi bir şey olmaktadır. Bebeğinizin güvenliği için bu cihazı edinmeniz gerekiyor.

Bir önceki yazımıza https://lohusam.com/blog/icerik/tesettur-lohusa-giyim-nasil-olmali linkinden ulaşabilirsiniz.