Rengarenk Güzel Mi̇ Güzel Bebek Doğumu Hedi̇yeleri̇

RENGARENK GÜZEL Mİ GÜZEL BEBEK DOĞUMU HEDİYELERİ

Sıkıntısı, stresi ile, heyecanı ve tatlı telaşı ile 9 aylık hamilelik süresini geride bıraktınız ve bebeğinizin doğması için artık geri sayım başladı. Lohusa sepetinde mutlaka olması gerekenler konusunda da herhangi bir eksiğiniz kalmadı ise bebeğinizin “ben geliyorum” sinyallerini vermesini beklemeye başlayabilirsiniz…

Bebeğiniz müsaade isteme sinyalini de verdi ve artık doğum için hastaneye gittiniz ve sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza aldınız. “Allah analı babalı büyütsün” diyelim ve önemli bir konuya parmak basalım…

Lohusa sepeti hazırladınız ve içerisine lohusa pijama takımı, lohusa tacı, lohusa terliği ve bebek kıyafetleri gibi unutmamanız gereken eşyaları yerleştirdiniz, bu konuda da herhangi bir sorun yaşamadınız. Eee, bundan sonra artık misafirleri yavaş yavaş ağırlamaya başlayacaksınız. Peki, ama bebek doğum hediyeleri hazır mı?

Doğumdan hemen sonra aile yakınları ve annenin arkadaşları henüz hastanedeyken bebeği ve anneyi görmek isterler. Tabi daha önceki yazımızda “en az iki hafta eve misafir kabul etmemeniz” konusunda tavsiyede bulunmuştuk. Ama bunu bazen engellemek biraz zor olabiliyor. Neyse, bebeğinizi görmeye gelen misafirleriniz için güzel hediyeler sunmanız âdettendir, küçük magnetler veya daha farklı objeler bunun için ideal seçeneklerdir. Şimdi sözü uzatmadan hazırladığımız en güzel bebek doğumu hediyelerinden söz etmeye başlayalım.

EN GÜZEL 5 BEBEK DOĞUMU HEDİYESİ

  • Kadife kutu içinde hediyeler
  • Kese içinde hediyeler
  • Kokulu mum
  • Kokulu taş çerçeve
  • Zemzem suyu
  • Kadife Kutu İçinde Hediyeler

Sempatik ve şirin görünümleri ile çoğu zaman kadınların mücevher kutusu olarak kullandıkları kadife kutular, bebek doğum hediyesi olarak kullanabileceğiniz hoş tasarımlardır. Tabi ki içlerine ufak magnetler veya elinizle hazırladığınız küçük hediyeleri eklemeniz daha güzel olacaktır. Bunu söylerken ufak bir hatırlatma yapmada fayda var; maliyet araştırması yapmadan kadife kutu içinde hediyeler vermeyi denemeyin, çünkü bazen kutular, içindeki hediyelerden daha pahalıya gelebiliyor.

KESE İÇİNDE HEDİYELER

Daha ekonomik bir yolla bebeğinizi görmeye gelenlere hediye vermek istiyorsanız, kese içinde hediyeler ideal bir fikir olacaktır. Hatta daha da ekonomik fiyatlarla bu işi tamamlamak istiyorsanız kumaşçıya giderek görünümü hoş olan kumaştan biraz alarak bir terziye de diktirebilirsiniz. Şifon kumaş, kadife kumş veya hoş görünüme sahip olan kot kumaş tercih edebilirsiniz.

KOKULU MUM

Aslında bebek görmeye gelenlere hediye edilebilecek çok şey vardır ama hediyelerin akılda kalıcı olması için saklanabilir şekilde olmaları gerekir. Araştırmalarınızı yaparken henüz karar vermedi iseniz kokulu mum, güzel bir bebek doğumu hediyesi fikri olabilir. Lavanta, gül, orkide, vanilya veya daha farklı kokularla hazırlanmış ve süslenmiş hediyeleri satın alabileceğiniz gibi sadece mum satın alarak paketleme işini kendiniz de yapabilirsiniz.

KOKULU TAŞ ÇERÇEVE

Saklanabilecek bir hediye seçeneği düşünüyorsanız bebeğinizi görmeye gelen misafirlerinize sunabileceğiniz en güzel hediyeliklerden birinin kokulu taş çerçeve olduğunu söyleyebiliriz. Fotoğraflık şeklinde tasarlanan veya daha farklı tasarımlarla hazırlanan çerçeveleri kuru kuruya vermek istemiyorsanız küçük magnetler yaptırabilirsiniz. Bisiklet, bebek, araba magnetlerini ekleyerek daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

ZEMZEM SUYU

Daha önceleri sadece hacca gidenlerin dönüşlerinde getirdikleri zemzem suyu, artık daha kolay bulunuyor. Hac ve umre malzemeleri satışı yapan yerlerden veya aktarcılardan da satın alınabiliyor. Bebek görmeye gelen misafirlere en çok sunulan hediyelerden biri de son yıllarda zemzem suyu oldu. Zemzem suyu, hem maliyet bakımından diğer hediyeliklere göre daha ucuzdur hem de hayır duası almanız için hatırlatıcı bir özelliğe sahiptir. Tabi küçük şişeleri süsleyerek sunmanız, daha uzun süre saklanabileceği için bebeğinizin sürekli olarak hayır ile yâd edilmesini de sağlamış olacaksınız.

BEBEK DOĞUMU HEDİYELERİ NASIL HAZIRLANMALIDIR?

Bebeğinizi görmeye gelenlere sunacağınız ikramlar kadar onlara vereceğiniz hediyeler de önemlidir. Tabi ki biz aklımıza gelen ve birkaç fikir alışverişi yaparak sizlere bazı hediyeler hakkında bilgi verdiysek de seçenekleri kendinize göre arttırabilir veya farklı fikirler üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize bağlı iken önemli olan onları ne şekilde sunacağınızdır. Bir önceki yazımız olan “lohusa sepeti nasıl yapılır?” başlıklı yazımızda da belirttiğimiz gibi, bebek görmeye gelenler için de kullanabileceğiniz lohusa sepetinin şık olması ve sunacağınız hediyelik eşyalara uygun şekilde tasarlanması önemlidir.Lohusa Sepeti Nasıl Yapılır? En Güzel Lohusa Sepetleri ve Malzemeleri

Gerisi, doğum sancılarını anlatma ve misafirlerinizi muhabbet etmekle geçecek…

Allah, tekrar analı babalı büyütsün…