Yeni Doğan Bebek Giyimi Nasıl Olmalı?

Yeni Doğan Bebek Giyimi Nasıl Olmalı?

Anneler, bebeklerini kucaklarına almayı sabırsızlıkla bekledikleri heyecan dolu süreç boyunca bebeklerine giydirecekleri kıyafetleri hazırlamaya başlarlar. Yeni doğan bebekler hassas vücut yapısına sahip oldukları için yeni doğan bebek giyimi özenli bir şekilde yapılmalıdır. Dolayısıyla bebeğiniz için kıyafet seçiminde bulunurken bazı koşulları mutlaka göz önünde bulundurarak tercih yapmalısınız. Dünyaya geldikleri ilk anda bebeklerin vücudu gelebilecek bütün tehlikelere karşı korunmasızdır. Bu yüzden yeni doğan bebekler için kıyafet seçimi yaparken optimum düzeyde koruyucu kıyafetlerin seçilmesi gerekir.

Halk arasında geçmişten günümüze bebek giyiminde pek çok safsatayla karşılaşılmaktadır. Örneğin yeni doğan bebeklerin çok fazla üşüdüğünü düşünen anneler, bebeklerini kat kat giydirerek sakıncalı hareket etmektedir. Çünkü bebeği kat kat giydirmek bebeğin vücut sıcaklığının oda sıcaklığından daha sıcak seviyelere çıkmasına neden olmaktadır. Bu oldukça yanlış ve tehlikeli bir uygulamadır. Yeni doğan bebeklerin terleme yoluyla vücut sıcaklıklarını dışarı atma yeteneği henüz gelişmemiştir. Oda sıcaklığının yüksek olmasıyla birlikte bebeğin kalın giydirilmesi bebekte yüksek ateş problemlerinin görülmesine zemin hazırlamaktadır. Doğum sonrası dönemde bebeğin yüksek ateşlere çıkması, genel sağlığı açısından büyük bir tehlike arz etmektedir. Uzmanların tavsiyelerine göre yeni doğan döneminde bebeğin 24 derece ile 25 derece arasında vücut sıcaklığı olmalıdır. Daha sonraki dönemde vücut ısısı 22 – 24 derece seviyelerine gerileyebilmektedir.

Yeni Doğan Bebeklerin Giydirilmesi

Yeni doğan bebeklerin mevsim normallerine göre en uygun seviyede vücut ısısı olacak şekilde giydirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda yaz aylarında tek kat giyim tercihi yeterliyken, kış aylarında 2 kat giydirmek yeterli olmaktadır. Yeni doğan bebek kıyafetler, bebeklerin hassas tenlerine zarar vermemek üzere özel olarak üretilen tekstil ürünleridir. Özellikle teri emen ve hassas cildin hava almasını sağlayan, pamuklu giysiler yeni doğan bebeklerin giymesi tavsiye edilen kıyafetlerdir. Yeni doğan bebekler giydirilirken, tüylü ve üzerinde sert cisim bulunan kıyafetlerden uzak durulmalıdır. Aynı zamanda çok dikişi bulunan kıyafetler de yeni doğan bebeğin cildine zarar verebildiği için tavsiye edilmemektedir. Yeni doğan bebeklerin giydirilmesi konusunda en avantajlı giyim ürünlerini Lohusam.com lohusa hamile giyim sitesinde bulabilirsiniz. İnternet üzerinden sanal mağazamızı ziyaret ederek bebeğinizin ihtiyaç duyduğu en kaliteli ve sağlıklı giyim ürünlerine ulaşabilirsiniz.

Yeni Doğan Bebek Giyimi Nasıl Olmalı?

İlk bakışta yeni doğan bebek kıyafetleri çok sevimli bir görüntüye sahip olduğu için ilgi çekici görülebilir. Fakat bu giysilerin kumaş ve aksesuar özelliklerine dikkate edildiğinde işin rengi değişebilir. Örneğin kumaş yapısı bebeğin teniyle uyumlu olmayan kıyafetler ya da üzerinde sert cisim bulunan giysiler bebek giyimine uygun görülmemektedir. Dolayısıyla her sevimli görünen kıyafetin dış görünüşüne aldanılmaması gerekir. Çünkü sevimli görünen kıyafetler, bebeğiniz için ideal kumaş kalitesine sahip değilse yarardan çok zarar verici konumdadır. Bu sebeple yeni doğan bebek kıyafeti satın alırken, görünüş özelliklerinden ziyade ilk olarak kumaş kalitesine göz atılmalıdır.

Özellikle yeni doğan bebek kıyafetleri  söz konusu olduğunda son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte cildin rahat nefes almasını sağlayan kumaşlar kullanılmaktadır. Nefes alan teknolojik kumaşların üretilmesi sayesinde vücuttaki hava geçişi engellenmeden bebeğin cilt sağlığını da korumak mümkün olabilmektedir. Söz konusu hava geçişi özellikli kumaşlar, bebekler için herhangi bir alerji riski taşımadığı ve tahriş etmediği için de tercih edilmelidir. Yeni doğan bebeğin giyiminde bu tarz özelliklere sahip kıyafet ve giysilerin seçilmesi oldukça önemlidir. Böylelikle bebeğinizin cilt sağlığını herhangi bir endişe olmadan rahatlıkla koruyabilirsiniz.

Yeni Doğan Bebek Giyiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra, bebeğinizin en kaliteli şekilde beslenmesi gibi en konforlu kıyafetleri giymesine de özen göstermelisiniz. Son dönemde uzmanlar, özellikle yeni doğan bebek giyiminde annelerin bilinçlenmesi adına çok önemli noktalara parmak basmaktadır. Bebek giyiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de bebek giysilerinin hem yumuşak hem de esnek bir yapıda olmasıdır. Çünkü yumuşak yapıdaki kumaşlardan imal edilen giysiler, bebeğin hassas cildine zarara vermemektedir. Böylelikle bebeğinizin cildi tahriş olmadan, cilt problemleri yaşamadan rahat edebilecektir. Aynı şekilde esnek yapıya sahip kumaşlar da bebeğin hareket alanını daraltmadığı için bebeğinizin huzurunu kaçırmayacaktır. Esneme payı olmayan kumaşlardan üretilen giysiler bebekleri huzursuz ettiği gibi, çok riskli gelişim bozukluklarına da sebep olabilmektedir. Bu yüzden anne ve babalara bebek giyiminde çok büyük görevler düştüğü asla unutulmamalıdır.

Yeni doğan bebek giyiminde anne ve babalar tarafından sıklıkla yapılan bazı yanlış ve hatalı uygulamalar bulunmaktadır. Örneğin annelerin ve anne adaylarının bebeğin hızlı fiziksel gelişimini göz önünde bulundurmadan fazla sayıda kıyafet alması bu problemlerden biridir. Bebekler gelişim süreçleri çok hızlı olan canlılardır. Bu sebeple yeni doğan çağındaki bebeklerin çok hızlı büyüyecekleri için alınan giysileri birkaç seferden fazla giyemeyecekleri de mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Yeni doğan bebeklerin gelişim süreçlerine dikkat edilerek onlar için en uygun kıyafetler tercih edilmelidir. Sanal mağazamız üzerinden kız ve erkek bebeğiniz için özel olarak hazırlanmış giysiler arasından en sevimli bulduklarınızı gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Mağazamızda satışa sunulan bütün yeni doğan bebek giyimi ürünleri, birinci kalitedeki pamuklu kumaş kullanılarak esnek ve kullanışlı şekilde üretilmiştir.

Yeni Doğan Bebek Giyim Ürünleri Nelerdir?

Anne ve babalar için büyük bir neşe kaynağı haline gelen yeni doğan bebek giyimi, özenli hareket edilmesi gereken bir konudur. Yeni doğan çağındaki bebekler için en çok tercih edilen giyim ürünü bebek tulumu olmaktadır. Çünkü hem bebeğe rahatlık sunan hem de kolaylıkla çıkarılıp giyilebilme özelliği bulunan tulumlar, kullanışlı ve sevimli gözükmektedir. Aynı zamanda bebeğinizin mevsim şartlarına göre en ideal vücut sıcaklığında olmasını sağlayan, hava geçişi özellikli kumaş teknolojisiyle üretilmektedir. Bu yüzden yeni doğan bebekler için satışa sunulan tulum modellerini sanal mağazamız üzerinden inceleyebilirsiniz. Bebeğinizin konforlu ve sağlıklı bir şekilde gelişim gösterebilmesi için ihtiyaç duyduğunuz kaliteli giyim ürünleri farklı kategorilerde satılmaktadır.

Bebek tulumlarının yanı sıra çıtçıtlı tişört, pijama takımları, tişört, çorap ve bere de yeni doğan bebeklerin en çok giydiği ürünlerdendir. Bu giysiler, bir yeni doğan bebek çekmecesinde mutlaka bulunması gereken kıyafetler olarak kabul edilmektedir. Tüm bunlarla birlikte elbise, hırka, pantolon ve kazak da kış döneminde yeni doğan bebekler için gerekli kıyafetler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla yeni doğan bebekler için ihtiyaç duyulan kıyafetler, mevsim koşullarına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Yeni Doğan Bebek Giysi Seçimi

Uzmanlar anne ve babalara, yeni doğan bebeklere özel kıyafetler satın almadan önce giysilerin kullanma talimatlarını mutlaka okumalarını tavsiye etmektedir. Çünkü kıyafetlerin değiştirilip kullanılmasında bazı özellikler devreye girmektedir. Örneğin yıkama ve kurutma gibi konularda sizi zorlayabilecek kıyafetleri tercih etmemeniz gerekir. Aynı zamanda yeni doğan bebek kıyafeti satın alırken bebeğin yaşının yanı sıra kilosunu da mutlaka göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Bebeğin hareketlerini kısıtlayacak giysilerin tercih edilmemesi çok önemlidir. Bu yüzden kıyafetlerin esnek yapıda olması ve bebeğin hareket yapısına uyumlu olması mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Aynı zamanda yeni doğan bebek giysilerinin kolay yıkanabilir özellikte olması da önemli avantaj sağlamaktadır.

Bir önceki içeriğimize https://lohusam.com/blog/icerik/emzirme-sutyeni-kullanimi-ve-onemi bağlantısından ulaşabilirsiniz.