Doğuma hazırlık süreci, aşağıdaki süreci takip ederek rahatça baş edilebilecek bir durumdur. Hazırlıklı olduğunuz sürece altından kalkamayacağınız bir zorluk değildir.
Doğuma Hazırlık Süreci İçin Doğum Öncesi Eğitim Kursu
İlk görüşmeye genellikle gebeliğin ilk döneminde bir doğuma hazırlık rehberi eşlik eder. Bebeğinizle ilişkinizi güçlendirerek ve yeni rollerin benimsenmesini destekler.
Doğum Öncesi Kursuna Neden Katılmam Gerekiyor
Birinci veya beşinci çocuğunuzu doğuruyor olsanız bile, hazırlık sınıfı, doğum sürecinin zorluklarını ve doğum anını belirlemenize yardımcı olabilir. Doğum süreci, doğum zamanı ve doğum bakımı hakkında bilmediklerinizi öğrenirsiniz. Korkularınız hakkında aynı endişeleri olan diğer kadınlarla konuşma fırsatınız olur. Eğitmeniniz korkunç söylentileri ortadan kaldırabilir ve zihninizi rahatlatabilir.
Eşiniz veya doğum koçunuzla iletişimde kalın. Doğum öncesi hazırlık dersleri, eşinizin veya kadın hastalıkları koçunuzun size nasıl yardımcı olabileceğini ve doğum sürecinde doğum yapabileceğini anlamanıza da yardımcı olabilir.
Kursta Öğrenecekleriniz
Kasılmalarla başa çıkmak için çeşitli teknikler (nefes alma teknikleri, gevşeme, stimülasyon vb.) Uygulanabilir. Birçok doğuma hazırlık kursu, narkotik analjezikler ve epidural bloklar gibi yaygın tedavilerin güçlü ve zayıf yönlerini de kapsar. Bu kurslara uygun olarak rahat edebileceğiniz ürünler Lohusam’da..
Tıbbın temelleri ve olası komplikasyonlar hakkında bilgi edinirsiniz. Rutin müdahalelerin nasıl etkilediğini öğrenirsiniz. Doğum yaptığınız hastaneyi ziyaret edebilir ve hastanenin politikaları ve fırsatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Yeni doğan bakımı hakkındaki bilgilerinizi güncellersiniz. Doğuma hazırlık sürecine ve doğum anına ek olarak muhtemelen yeni doğan hakkında temel bilgiler verilecektir. Yaygın sorunlar arasında çocuk doktoru seçimi, emzirme, bebek bezlerinin değiştirilmesi ve bebeklerin yıkanması yer alır. Bir sosyal ağ oluşturursunuz. Diğer hamile kadınlarla tanışır ve deneyimlerini dinleyebilirsiniz
Farklı Doğuma Hazırlık Süreci Öncesi Sınıfları
Bazı doğum öncesi hazırlık kursları, sezaryen doğum, sezaryen sonrası vajinal doğum ve çoklu doğum gibi belirli doğum türlerini içerebilir. Bazı kurumlarda sadece temel bilgileri gözden geçirmek isteyen aileler için pekiştirme dersleri de mevcuttur. Diğer dersler belirli doğum yöntemlerine odaklanır. Örneğin:
Lamaze yöntemi; Lamaze tekniğinin temel amacı doğurganlığa olan güveni arttırmaktır. Dersler, doğuma hazırlık nefes alma egzersizleri, harekete ve masaja odaklanma gibi şekillerde ve doğum sürecini kolaylaştıran ve rahatlığı artıran şekillerde ağrıyla nasıl başa çıkacağınızı anlamanıza yardımcı olacaktır.
Bradley yöntemi; doğumun doğal bir süreç olduğunu savunur. Partnerinizin veya doğum koçunuzun yardımıyla derin bir nefes almanız ve doğuma hazırlık süreci kontrolü sağlamanız öğretilir. Diğer birçok öğretici, bu yaygın yöntemlerin temel öğelerini kullanır. Ek olarak, hipnoz gibi diğer doğum yaklaşımları hakkında dersler bulabilirsiniz.
Doğuma Hazırlık Süreci Kursu Bulmanın En İyi Yolu
Bazı kurslar çevrimiçi olarak veya video biçiminde mevcuttur. Ayrıca uygun sınıf hakkında doktorunuzla da konuşabilirsiniz. Yakın zamanda bir bebek doğurmuş bir aile ferdiniz varsa, onlarla da konuşabilirsiniz.
Doğuma Hazırlık Süreci Kursunda Neler Olduğuna Dikkat Etmem Gerekiyor Mu
Hamilelik eğitimi ve doğuma hazırlık derslerinin nitelikli bir eğitmen tarafından verildiğinden emin olun. Tartışmayı kolaylaştırmak ve bireysel eğitime izin vermek için sınıflar küçük (8-10 çift veya daha az) olmalıdır. Fiyatları, eğitim yerleri ve eğitim programlarını sorduğunuzdan emin olun.
Bir Doğuma Hazırlık Süreci Sınıfına Ne Zaman Katılmam Gerekir
Doğuma hazırlık egzersizleri ve kursları genellikle hamileliğin 6. veya 7. ayına yakın bir zamanda alınması önerilir, ancak kurs sırasında herhangi bir zaman da katılmakta yararlıdır. Genel olarak, son dönemde (3 ay) birçok ders sunulmaktadır.
Doktorumun Rolü Nedir
Doktorunuz sizin ve bebeğinizin hamilelik ve doğum sırasında sağlıklı olmanızı sağlamak için oradadır. Doğuma hazırlık süreci dersinde öğrendiğiniz bilgileri doktorunuzun yardımıyla bir doğum planı oluşturmak için kullanın.
Hiç kimse doğuma hazırlık sürecinin ve doğum anının nasıl gelişeceğini tahmin edemez, ancak doğum süreci, doğum anı ve lohusa bakımı sırasında beklentilerinizi karşılayacak bir doğum planı oluşturmak için bir doktorla çalışmak mümkündür.
Doğuma Hazırlık Süreci İçinde Annelerle Zaman Geçirin ve Deneyimlerini Paylaşın
Bu süreçte kendiniz için yapabileceğiniz en büyük fayda pozitif insanlarla vakit geçirmek olabilir. Mutlu ve huzurlu doğumdan bahseden ve sorularına kalplerinde cevap bulan annelerle konuşmak, kaygılarını azaltmaya yardımcı olabilir. Doğuma hazırlık kitabı gibi örneklerden yararlanarak kendinizi eğitin.
Örneğin birçok hamile kadında “Doğum için ne giymeliyim?” Gibi bazı sorular akıllara takılabilir. Sezaryen doğumlarda genellikle ameliyat önlükleri giyilir ancak geceliklerle normal doğumlar da yapılabilir. Bu süreç içinde bu kadar ayrıntılı şeyler öğrenmeniz ve tecrübeli kişilerin deneyimlerini paylaşmanız sizin için faydalı olacaktır.
Doğuma Hazırlık Süreci Sonrasında Kolay ve Sağlıklı Bir Doğum İçin Neler Yapabilirsiniz?
Doğuma yaklaşırken sıvı yiyecekleri tercih edin. Bağırsakları boşaltmak doğum yapmayı kolaylaştırır. Bazen vücut bağırsakları temizlediği için doğumdan birkaç gün önce ishal meydana gelebilir.
Hamilelik sırasında nerede doğum yapacağınıza karar vermek önemlidir. Önceden doğum yapacak doktorunuz veya hastane görevlileri ile görüşerek kendinizi ve bebeğinizi yönetebilirsiniz. Yoga yapabilirsiniz çünkü zihinsel ve fiziksel olarak sizi doğuma hazırlık sürecine başlatır.
Uzman gözetiminde havuza girip kol, bacak ve sırt kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Bebeğinize şarkı söyleyebilirsiniz
Doğuma Hazırlık Süreci Sırasında Gereken Çantaya Koymanız Tavsiye Edilecek Eşyalar
- Bazı özel hastaneler tarafından sunulmasına rağmen birkaç uyku tulumu
- Yumuşak battaniye
- 4 çift çorap veya bot ve eldiven
- 3 yün hırka
- 1-2 başlık
- 5-6 Bebek Önlüğü
- 2-3 havlu
- Yeni doğanlar için hazır bezler
- Altını temizlerken kullanılan temizleme bezleri
- İsterseniz beşiğinizi süsleyecek oyuncaklar
- Sağlık kaydınız ve hamilelik dosyanız
- Hijyenik ped
- Cüppe
- Göğsün kolay açılması için 3-4 lohusa pijama veya lohusa gecelik
- Sabahlık, gecelik ve pijamanın bir arada bulunduğu lohusa seti tercihi yapabilirsiniz.
- 2-3 çift çorap ve 1 çift lohusa terlik ve lohusa tacı
5 havlu
10 ila 15 adet iç çamaşırı
Kirli elbise çantası
Adres defteriniz
Kamera
Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, kâğıt peçete ve havlular, nemlendirici, mendiller, kişisel temizlik malzemeleri doğuma hazırlık çantası içinde bulunması gereken ürünlerdir.
Eğitiminizde öğrendiklerinizi aklınızdan çıkarmamaya çalışarak olabildiğince sakin olmalı, profesyonel doktorlarla çalıştığınızdan emin olmalısınız.
Kendinize ve doktorunuza güvendiğiniz sürece bir sorun oluşması için herhangi bir neden yoktur. Doğum, zor ve güç isteyen bir süreçtir ancak kendinizi doğru silahlarla kuşatıp eğitiminizi tamamladığınız sürece rahatlıkla fethedebileceğiniz bir süreçtir.
Bir önceki yazımıza https://www.lohusam.com/blog/icerik/lohusa-ziyareti-hediyeleri-nasil-alinir linkinden ulaşabilirsiniz.