Taranmayan Saç Sendromu: Bilmeniz Gereken Her Şey
Taranmayan saç sendromu (UHS), ne kadar taranırsa taransın saçın düz durmadığı az bir genetik bozukluktur. Çocuğunuzun saçını düz taramakta …
Taranmayan saç sendromu (UHS), ne kadar taranırsa taransın saçın düz durmadığı az bir genetik bozukluktur. Çocuğunuzun saçını düz taramakta …
Kronik sırt ağrısı çeken biriyseniz, deva bulma arayışınızda muhtemelen tükenmişsinizdir. Birden fazla hekim ve uzman görmekten reçetesiz ve …
Bu mevsimde cilt alerjilerinden muzdaripseniz, bu makalede bahsedilen ipuçları mutlaka size yardımcı olabilir. Havada bir değişiklik olduğunda …
Harvard Tıp Okulu’na nazaran, Alzheimer hastalığı bayanlarda erkeklere nazaran neredeyse iki kat daha yaygın. Alzheimer hastalığı, daima artış …
Gebelik dönemi, dikkat ve hassasiyet isteyen bir dönemdir. Bu dönemde uygulayacağınız sağlık kuralları, bebeğinizin gelişimini olumlu yönde etkileyebileceği gibi olumsuz aldığınız kararların da bebeğinize olumsuz etki edeceğini bilmelisiniz.
Hamilelikte vitamin ve mineral alımı önemlidir. Hamilelikte vitamin eksikliği bazı sorunlara yol açabilir. A, d, e, k vitaminleri yağda eriyen vitaminlerdir ve fazlası vücutta depo edilir. B ve c vitamini ise suda eriyen vitaminlerdir ve fazla alındığında idrar yoluyla vücuttan atılır. Bu yüzden b ve c vitaminini bir anda vücuda almanın anlamlı olmaz. Her gün yeteri miktarda alınmalıdır.
Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz zaman, bu süreci hem mutlu hem sağlıklı tamamlamanız açısından dikkat etmeniz gereken konular var. İlk yapmanız gereken bir hastane ve doktor belirlemek. Bu süreçte sizi doğru yönlendirecek ve doğuma hazırlayacak. Sizin üzerinize düşen görevde bu süreçte hem kendi sağlığınıza hem bebeğinizin sağlığına dikkat etmeniz.
Normal doğum derken genel anlamda vajinal doğum akla gelir. Vajinal doğum, doğum sancı ve kasılmalarının düzenli bir hal aldığı ve buna rahim ağzı açıklığının en az 4 cm’ye ulaşmasının eşlik ettiği durumla başlar.4cm’den az açıklık doğumun başladığı ve hemen olacağı anlamına gelmez.4cm’den sonraki açıklıklarda ise doğumu durdurmaya yönelik müdahale yapılamaz hale gelir. Rahim ağzı açıklığının 4cm’e ulaşmasıyla doğum süreci geri dönüşümsüz olarak başlamış demektir.
Doğurganlığı etkileyen birçok farklı etken bulunmakta. Çevresel etkiler haricinde genetik yapı, ilaçlar, beslenme etkilerini de unutmamak gerekmekte. Kendi yaptığım araştırmalarda doğurganlığa etki eden besinlerin kısa bir listesini çıkardım. Sizin için bu besinlerden kısaca bahsedelim. Tahılların doğurganlığa etkileri;
Henüz üye olmadın mı?
Hesap oluştur