Bebek Mevlüdü İçin Hazırlık Önerileri

Bebek Mevlüdü İçin Hazırlık Önerileri

Anne ve bebeğin birbirine alışma ve bağlanma süreci doğumdan itibaren başlayan doğal bir olgu olsa da, bebeğin kırkının çıkması ile annenin de lohusalık psikolojisinden çıkması, anne ve bebeğin sosyalleşmesine olanak sunmaktadır. Bu noktada yeni annelerin bu heyecanlarını en yakınları ile paylaşmak ve bebeğin duasını yapmak için bebek mevlidi pek çok annenin gerçekleştirdiği organizasyonlardan biridir. Son zamanlarda hediyelik eşyalar ve oldukça şirin süslemelerle kutlama havasında geçen bebek mevlidi için annelerin epey bir hazırlık yapmaları gerekiyor. Bu konuda herhangi bir tecrübesi olmayan annelerin etrafındaki şık bebek mevlidine benzer bir toplantı gerçekleştirmek için hazırlık sürecinde bayanları neler bekliyor konusuna bu yazımızda değinmeye çalıştık.

İlk İş Olarak Davetli Listesini Hazırlamak Kolaylık Sağlar

Bebek mevlidi gibi büyük hazırlık gerektiren organizasyonlar için öncelikle kimlerin davet edileceğinin belirlenmesi, hazırlığın boyutunu belirleme de yardımcı olacaktır. Akraba ya da arkadaşların karışık olarak çağrılacağı bir bebek mevlidi için ikramlıkların ve hediyelerin fazla sayıda olması gerekiyor. Bu noktada davet edilecek kişilerin haberdar edilmesi için en yakınlardan destek istemek, yeni annenin diğer işlerle meşgul olmasına olanak sağlar. Davetli listesi oluşturulduktan sonra, ulaşılması mümkün olan kişilere anne veya kız kardeşin davet etmesi en önemli yardımlardan biri olacaktır.

İkram Masası İçeriğinin Belirlenmesi

Yapılan hazırlıkların şık bir masada toplandığı ikramlıkların önceden kafada oluşturulması, bebek mevlidi hazırlığının birçoğunun halledilmiş olması anlamına gelir. Tüm hazırlıkları annenin tek başına yapması erine görev dağılımı ile arkadaş ve aile bireylerinin yardımcı olması annenin bebeği için yapacağı ilk organizasyonun heyecanını doyasıya yaşama imkânı sağlayacaktır. Genel itibariyle oldukça ihtişamlı görünen mevlüd masaları, annelerin bu özel günlerine fazlasıyla özendiklerini göstermektedir. Türk annelerinin önemli bir geleneği olarak günümüze kadar gelmiş olan bebek mevlüdleri eskiden daha sade olurken, şimdilerde oldukça özenilmektedir. Lohusa şerbetinden diğer tüm ikramlıklara kadar her biri oldukça süslü ve gösterişli bir şekilde davetlilerin beğenisine sunulmaktadır.

Mevlüd Mekânının Ayarlanması

Bebek mevlidi için yapılan hazırlıklar için ev sahipliği yapacak mekânın tercih edilmesi ilk etapta karar verilmesi gerektiren bir konudur. Genellikle bebek mevlüdleri evde gerçekleştirilse de, evde müsait alanı olmayanalar için organizasyon şirketleri bu konuda da hizmet sağlamaktadır. Ancak evinin salonunun misafirleri ağırlamaya yetecek boyutta olduğunu düşünenler, odada kalabalık oluşturan eşyaları o günlük kaldırmak suretiyle, şık bir masa için yer açabilirler. Masanın üzerinde günün anlam ve önemine uygun şık bir masa örtüsü ve servis eşyalarının da son derece şık seçimlerden oluşması misafirlerin fazlasıyla beğenecekleri bir organizasyon olacaktır. Organizasyonun amacı olan bebeğin isminin baş harflerinden yapılmış olan süsleme ya da kurabiyeler, bebek mevlüdüne ayrı bir şıklık katacaktır.

Mevlüd Hocası Seçimi

İkam ve eğlence safhasına geçilmeden önce, bebek mevlüdünün vazgeçilmezi olan mevlüd hocası, organizasyona günler kala ayarlanması gereken bir konudur. Bilinen iyi bir mevlüd hocası yoksa yakınlardan ve etraftan tavsiye almak, mevlüdün istenilen güzellikte geçmesini sağlar ve davetliler için unutulmaz bir bebek mevlüdü olur.

Bebek Mevlüdü Hediyelik Eşya Seçimi

Bebek mevlüdü bitiminde misafirlerinde bu güne özel bir anı kalmasını isteyen anneler, küçük hediyeliklerle davetlilerini mutlu etmektedir. El emeği ile hazırlanması mümkün olan bu tür hediyelikleri aynı zamanda profesyonel olarak satışını yapan yerlerden de temin etmek mümkündür. Hazırlık aşamasında vakti ve becerisi olan anneler, bebeğin fotoğrafı olan ya da şık şekerlemelerin yer aldığı kutu ve çerçeveler şirin alternatifler arasındadır.

Kıyafet Seçimi

Doğum kilolarını henüz üzerinden atamamış olan annelerin kıyafet seçiminde, bol ve rahat hareket edebilecekleri kıyafet seçmeleri yerinde olacaktır. Aynı zamanda kıyafet renginin açık bir renk olması, taze annenin cıvıl cıvıl görünmesini sağlayacak ve heyecanının en iyi şekilde yansıtacaktır. Gün boyunca hareket halinde olan annelerin içinde sıkılmayacakları şık bir elbise alternatifler arasında yer alabilir. Bu özel günde bebeğinin şıklığını da düşünen anneler için, bebeklere özel mevlüd takımları oldukça cici ve şık görünümdedirler.

Bir önceki içeriğimize https://lohusam.com/hamile-giyimde-en-cok-tercih-edilen-urunler/ linkinden ulaşabilirsiniz.