En Kullanışlı Bebek Mevlüt Hediyeleri

En Kullanışlı Bebek Mevlüt Hediyeleri

Bebek mevlüdü, çocuk sahibi olan aileler tarafından yapılan bir olaydır. Kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahip olan bebek mevlüdü, bebek sahibi olan ve bebeğini sağlıkla kucağına alan anne ve babaların sorumluluğundadır.Bebek için okunan mevlithan ardından gelen misafirlere mevlüt şekeri, tesbih, lokum, sabun gibi hediyeler dağıtılır. Bunlar en yaygın görülen hediye türleri olsa da günümüzde bebek mevlüt hediyeleri çok geniş bir yelpazeye sahiptir ve birçok alternatif ürün bu yelpazenin içinde yer almaktadır. Eğer siz de yakın zamanda bebek mevlüdü yapmayı düşünüyorsanız, bu içerik çok işinize yarayacak! 

Bebek Mevlüt Hediyeleri

Elbette herkesin bebek mevlüdü yapma gibi bir zorunluluğu olmasa da toplumun çok yüksek bir kesiminde bu gerçekleşmektedir. Bebek mevlüdünde, bebek sahibi olan kişi yakın arkadaş ve akrabalarına haber verir. Öncelikle mevlüt için bir gün belirlenir ve herkes o gün toplanır. Lohusa şerbeti ikramı gibi kültürel alışkanlıklara yer verilir. 

Elbette ki her anne baba bebeklerini böyle özel bir günde en güzel şekilde giyindirmek isterler.  Bebekler için birçok yeni doğan mevlüt takımı seçeneği bulunmaktadır. 

Gül Kokulu Tesbih

Gül kokulu tesbih, bebek mevlüdü akıllara gelince ilk dağıtılan hediye seçenekleri arasında yer alıyor. Bebek mevlüdünün temeli zaten dua okuma ritüeline dayanmaktadır. Bu durum sonucunda da tesbih ihtiyacı olabiliyor. Bu gibi durumlara karşı hem hediyelik hem de davetlilerin o an kullanabilecekleri bir hediyelik ile kullanışlı bebek mevlüdü hediyeliği dağıtabilirsiniz. Tesbih seçiminizi gül kokulu tercih ederek hediyeye güzel bir ayrıcalık katmanız mümkün! Kız bebek mevlüdü için pembe, erkek bebek mevlüdü için bebek mavi gibi renkleri seçebilirsiniz. Bu hediyeler, aynı zamanda davetlilerin ileride de kullanabileceği bir seçim olacaktır.

Fotoğraflı Magnet

Fotoğraflı magnet, son dönemin yükselen yıldızı olarak görülebilir. Nişan, düğün, kutlama, söz gibi günlerin yanı sıra günümüzde mevlüdlerde de kendisine sık sık yer edinmeyi başaran fotoğraflı magnet, mevlüdü yapılan bebeğin fotoğrafını güzel bir hatıra olarak davetlilerinize sunmanızı sağlıyor. Davetliler zaten yakın arkadaş, akraba çevresinden olacağı için bebeğin bir fotoğrafını saklama fikri oldukça hoşlarına gidecektir. Buzdolabına yapıştırılabilen bir magnet olmasından dolayı da süsleme açısından son derece tatmin edici bir seçenek olacaktır. Fotoğraflı magnet fikrini bebek mevlüt hediyeleri seçimi yaparken kesinlikle ihtimaller arasına koymalısınız.

Butik Kurabiye

Butik kurabiyeler, davetlerin en popüler ürünü olmaya devam ediyor. Özellikle nişan, söz gibi günlerde kendisini ön plana taşıyan butik kurabiyeler, farklı şekillerde, kaplamalarda, renklerde olması ile görsel olarak göze hitap etmektedir. Tadı ile de bir hayli talep gören butik kurabiye modelleri, öncelerde bir ikramlık olarak kullanılırken, çok popüler olması ve biraz büyük boyutlarda hazırlanması nedeniyle tekli paketler haline getirilerek hediyelik olarak da dağıtılmaya başlanmıştır. Şeker hamuru ile kaplanmış ve bebeğin ismini, doğum tarihini barındıran kurabiyeleri davetlere dağıtarak onlara lezzetli bir hediye verebilirsiniz. Bu fikir gerçekten de yaratıcı bir şeyler arayanları oldukça memnun edecek!

Mevlüt Külahı

Mevlüt külahı, içerisinde badem şekerinin bulunduğu bir çeşit hediyeliktir. Külah şeklinde bir karton kutunun içerisinde yer alan badem şekeri, mevlütlerin en vazgeçilmez hediyeliği olabilir. Günümüzde de popülerliğinden asla bir şey kaybetmeyen mevlüt külahı, eğer hem uygun bütçeli hem de davetlere tatlı bir ikram sunmak istiyorsanız, seçebileceğiniz bir hediyelik olacaktır. Mevlüt külahı günümüzde çok farklı tasarımlar ile satılmaktadır. Bebeğin cinsiyetine göre renk ve desen seçenekleri barındıran mevlüt külahı, bunun yanı sıra hoş bir hatıra olarak da saklanabilir. Günümüzde baı mevlüt külahları magnet şeklinde üretildiği için içerisindeki şekeri yedikten sonra buzdolabı magneti olarak kullanılabilir. Bu hediye türü, davetliler için oldukça kullanışlı olacaktır.

Kokulu Sabun

Kokulu sabun, hediye söz konusu olduğu zaman en sevilen ve insanı memnun eden hediye çeşidi oluyor. Mis gibi kokusu ile insanı mest eden kokulu sabun, bunun yanı sıra renkli yapısı ile görünüş olarak da hoş bir seçenektir. Kokulu sabun, hem daha sonrası için kullanılabilir hem de görüntüsü itibariyle dekoratif olarak etrafı süsleyebilir. Bebek mevlüdü için son derece uygun bir hediyelik olan kokulu sabun, bebeğinizin fotoğrafını ve ismini barındıran kibar bir pakete koyulabilir. Düşünceli ve kullanışlı bir hediye olan kokulu sabunun etrafa hoş kokular yayması da cabası! Bebeğinizin cinsiyetine göre olan renklerde kokulu sabun alabilirsiniz.

Ayna

Bebek mevlüt hediyeleri alternatiflerinden biri de ayna olmaktadır. Minik el aynaları olarak hediye edilen aynalar, genellikle kına gecesi, nişan gibi günlerde dağıtılması ile popülerliğe ulaşsa da günümüzde bebek mevlüdü gibi günlerde de hediyelik olarak kullanılır. Bebeğin cinsiyetine göre mavi ya da pembe kurdeleler ile süslenen el aynalarına, bebeğin ismini ve mevlüt tarihini yazdırabilirsiniz. Bu hareket ile hediyelikleri daha unutulmaz bir hale getirmeniz mümkün olacaktır. Aynaları tutma yeri olan minik aynalardan ya da kapaklı el aynalarından seçebilirsiniz. Kullanım açısından kullanışlı olan bir çeşidi tercih ederek misafirlerinize daha büyük bir iyilik yapmış olursunuz.

Güllü Lokum

Lokum ve gül suyu yalnızca bebek mevlüt hediyeleri olarak değil, tüm mevlütler için söz konusu olabilen bir opsiyondur. Her gelen misafire önce gül suyu sonra güllü lokum ikram edilir. Güllü lokumları mevlüt esnasında ikram ettikten sonra mevlüt külahlarında ya da küçük kutu veya paketlerde hediyelik olarak dağıtabilirsiniz. Böylelikle yalnızca mevlüde gelen kişiler değil, gelemeyen yakınlarınıza da hediyelik dağıtabilirsiniz. Bunun yanı sıra ağızlarda tatlı bir hatıra bırakmak oldukça iyi bir tercih olacaktır. Lokum seçiminizi kesinlikle güllü lokumdan yana kullanmalısınız. Eğer isterseniz, minik gül sularını güllü lokumun yanında verebilirsiniz. Karton çantalardan yardım alarak küçük hediyelik paketler yapmak bu dönemde son derece akıllıca bir seçenek olur.

Dua Kitabı

Dua kitabı, mevlütlerde sıklıkla hediyelik olarak kullanılır. Çoğunlukla Yasin suresini içeren bu dua kitapları, öncelikle mevlüt esnasında okunmak için dağıtılır, fakat sonrasında geri toplanırdı. Siz bunu bir üst seviyeye taşıyarak hem hediyelik hem de mevlüt esnasında kullanmak üzere geliştirebilirsiniz. Tabii dua kitabı seçiminde biraz daha ayrıcalıklı seçimler yapmak hediyeliğinizi hem daha uzun ömürlü kılacaktır hem de hoş bir düşünce yaratacaktır. Bebeğinizin fotoğraf ve isminin basılabileceği dua kitaplarından edinerek, birçok evde yıllar boyunca kullanılacak bir hediyelik verebilirsiniz. Küçük karton çantalardan edinerek dua kitabı ve kokulu tesbih gibi küçük paketler hazırlayarak hediyeliklerinizi daha geniş çerçevede tutabilirsiniz. Burada seçimler tamamen size kalıyor. Kişi sayısına göre hediyelik durumunda farklılıklara gidebilirsiniz.

Kolonya

Mevlütler, nişanlar, sözler ya da her ne olursa olsun olası bir toplantıda kolonya dağıtımı oldukça revaçta! Kolonya denilince öyle normal şişede bir limon kolonyasından bahsedildiği sakın düşünülmesin! Özel, mini cam şişelere doldurulan lavanta, gül, yasemin kolonyaları, bebeğinizin ismi, fotoğrafı ve doğum tarihi gibi bilgilerin yer aldığı şirin etiketler ile hazırlanıyor. Misafirlerinize dağıtmak için muazzam bir seçenek olan kolonya, aynı zamanda ilerleyen dönemlerde de kullanılabilecek işlevsel bir şey! Hoş kokusu ile kullanıldığında insanı memnun eden kolonya, bittiği zaman boş kalan zarif şişesi ile misafirlerinizi bir hayli sevindirecektir. Bebek mevlüt hediyeleri söz konusu olduğunda alışılmışın dışına çıkmak için farklı kolonya tasarımlarına ve kokularına yönelebilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://lohusam.com/blog/icerik/lohusalik-doneminizde-hayatinizi-kolaylastiracak-9-urun linkinden ulaşabilirsiniz.